20.05.2024

Na zdjęciu: Grochowa z ziemniakami, Ryż na sypko, Sos jogurtowy naturalny, Mus z jabłek, Kompot owocowy

OBIAD - DIETA PODSTAWOWA

Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE)
Mus z jabłek z/c 150 g
Kompot owocowy z/c 250 ml

Na zdjęciu: Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Pasta z twarogu i rzodkiewki, Sałata zielona, Pomidor, Kefir 1,5% tł.

KOLACJA - DIETA PODSTAWOWA

Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z twarogu i rzodkiewki 70 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Kefir 1,5% tł 150g 1 szt (MLE)

Na zdjęciu: Grochowa z ziemniakami, Ryż na sypko z tłuszczem, Pulpet wieprzowy, Sos jarzynowy, Buraczki podprawiane - drobno tarte (bez cukru), Surówka z selera i jabłka z olejem, Kompot owocowy

OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ryż na sypko z tłuszczem 200 g
Pulpet wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Buraczki podprawiane - drobno tarte (bez cukru) 100 g (GLU PSZ)
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml

Na zdjęciu: Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb Graham, Masło extra 82%, Pasta z twarogu i rzodkiewki, Sałata zielona, Pomidor

KOLACJA - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasta z twarogu i rzodkiewki 70 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g